Asbestikartoitusta Pirkanmaalla

JK-Tekniikka Oy toteuttaa asbestikartoitusta Pirkanmaalla. Olemme toteuttaneet lukuisia asbestikartoituksia muun muassa Tampereen, Nokian, Ylöjärven, Pirkkalan ja Hämeenlinnan alueella.

Teemme yrityksille ja yksityisille kaikki lakisääteiset asbesti- ja haitta-ainekartoitukset, sekä yksittäiset näytteidenotot. Toimitamme valmiit tulokset luotettavasti nopeallakin aikataululla. Pyrimme tekemään kartoitukset ja näytteiden otot aina kahden päivän sisällä työn tilauksesta ja antamaan tulokset tai raportin muutaman päivän sisällä näytteiden otosta.

Milloin haitta-aine ja asbestikartoitus tulee teettää?

Asbestikartoitus tulee teettää esimerkiksi seuraavissa saneerauksissa:

  • Kylpyhuoneremontit
  • Putkiremontit
  • Keittiöremontit
  • Sisäilmaongelmien selvittämisen yhteydessä
  • Ennen rakennuksen purkua
  • Linjasaneeraukset
  • Vesi- ja palovahinko remontit

Mitä asbestikartoitus tarkoittikaan?

Asbestikartoitus on asbestiin erikoistuneen ammattilaisen tekemä kartoitus, jossa selvitetään asbestin määrä, laatu, sijainti, pölyävyysluokka ja annetaan toimenpide-ehdotus purkutyömenetelmää varten. Vuoden 2016 alusta voimaan tullut asbestilakiuudistus velvoittaa teettämään asbesti- ja haitta-ainekartoitukset kaikille ennen vuotta 1994 valmistuneille rakennuksille ennen purku- ja korjaustöiden aloittamista.

Tiukentunut asbestilaki ja -asetus

Asbestia koskeva työsuojelulainsäädäntö uudistui 1.1.2016. Uusi asbestilaki ja -asetus tiukentaa vaatimuksia rakennusten remontti- ja korjaushankkeiden suhteen. Lakiuudistuksen jälkeen asbestikartoitus on käytännössä teetettävä kaikkiin ennen vuotta 1994 valmistuneisiin rakennuksiin ennen purku- / remontointitöiden aloittamista. Vastuu kartoituksen teettämisestä on remontin tekijällä / teettäjällä. Asbestikartoitus on teetettävä ennen hankkeen aloittamista.

Asbestia on käytetty laajasti rakentamisessa

Asbestia on käytetty rakennusten sisällä: mm. putki- ja lämpöeristeissä, ilmanvaihtokanavissa sekä tasoitteissa, kiinnitys- ja saumauslaasteissa, kaakeleissa, vinyylilaatoissa, sisustus- ja rakennuslevyissä sekä matto- ja laattaliimoissa.

Perusteelliset kartoitukset – ota yhteyttä!

Kun edessä on remontti tai purku, ota yhteyttä asbestikartoitusten ykköseen. Soita tai laita sähköpostia. JK-Tekniikka Oy toteuttaa asbestikartoitusta laajalla alueella Pirkanmaalla. Kattavat palvelut niin yksityisille kuin yrityksille.